domingo, 3 de abril de 2022

UTOPIA126- Barcelona. JOSEP-MARIA BALANYÀ - TAMARA JOKSIMOVIC "Survivor"



S U R V I V O R

JOSEP-MARIA BALANYÀ, piano performance

Tamara Joksimovic, light scenography

CAT/ És un espectacle per a piano i escenografia de llums, que s'estrenarà a Barcelona el 8 d'abril. Durant la interpretació de la meva obra, Tamara Joksimovic realitza l'escenografia de llums amb imatges pre-gravades que va llençant a mida que l'argument musical es desenvolupa, i que pot manipular en temps real.

L'origen d'aquest projecte se situa a Odessa, Ucraïna, on vaig tocar la meva composició "Survivor" ("Survival" al meu CD "Elements Of Development") al Festival "Two Days and Two Nights of New Music" i a on també vaig interpretar obres de les compositores ucraïneses Ludmila Samodaieva i Julia Gomelskaya. Ara, aquest "Survivor" cobra un sentit funest i amb la meva obra vull rendir homenatge a Ucraïna i a les seves llibertats.

CAT/ "La poètica de les composicions de Josep-Maria Balanyà provoca processos profundament inquietants. Els continguts escenogràfics projectats acompanyen el so, creant una narrativa que cerca de generar preguntes en el context del món actual, sense mostrar respostes o conclusions. L’argument projectat no s’enfoca en la materializació de coses concretes, si no en transmetre, des d’emocions de moments íntims fins a estats generals que copsen tot l’espai."


CAST/ Es un espectáculo para piano y escenografía de luces, que se estrenará en Barcelona el 8 de abril. Durante la interpretación de mi obra, Tamara Joksimovic realiza la escenografía de luces con imágenes pre-grabadas que va lanzando a medida que el argumento musical se desarrolla y que puede manipular en tiempo real.

El origen de este proyecto se sitúa en Odessa, Ucrania, donde toqué mi composición "Survivor" ("Survival" en mi CD "Elements Of Development") en el Festival "Two Days and Two Nights of New Music" y en donde también interpreté obras de las compositoras ucranianas Ludmila Samodaieva y Julia Gomelskaya. Ahora, este "Survivor" cobra un funesto sentido y con mi obra quiero rendir homenaje a Ucrania y a sus libertades.

"La poética de las composiciones de Josep-Maria Balanyà provoca procesos profundamente inquietantes. Los contenidos escenográficos proyectados acompañan ls música, creando una narrativa que busca generar preguntas en el contexto del mundo actual, sin mostrar respuestas o conclusiones. El argumento proyectado no se enfoca en la materialización de cosas concretas, si no en transmitir, desde emociones de momentos íntimos hasta estados generales que captan todo el espacio."

No hay comentarios:

Publicar un comentario