martes, 1 de octubre de 2019

FESTIVAL LEM 2019 -Barcelona

Resultado de imagen de LEM 2019

MACROMASSA AL LEM

·La històrica banda de l’escena de les músiques experimentals actuarà per primer cop al Dispositiu LEM.

·Macromassa actua en un espai nou del certamen: la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull.

·La primera setmana del LEM 2019 també reuneix a dues formacions barcelonines de lliure improvisació (Black Flower) i música i poesia (Canvis Vells).

·La performer, artista visual i compositora murciana Susan Drøne oferirà una sessió a la seu de Gràcia Territori Sonor.

(Barcelona, 1 d’octubre de 2019).Per primer cop en la història del LEM, el grup Macromassa forma part del cartell d’aquest certamen. Juan Crek i Víctor Nubla actuaran en un espai que s’incorpora al Dispositiu, la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull, situat al recinte de l’Escola Industrial. La mateixa setmana recalaran els grups barcelonins Black Flower i Canvis Vells i l’artista murciana Susan Drøne. En concret, les actuacions de la primera setmana del LEM 2019 són:

MACROMASSA:
Dissabte 5 d’octubre, 22 h, capella del Col·legi Major Ramon Llull (C/ Rosselló, 101), taquilla inversa.
Després de publicar el seu tretzè disc, Sucede allíMacromassa ha tornat als escenaris. El passat març van ser convidats al Festival Kraak de Brussel·les i al juliol van oferir un altre concert al Sónar. El grup ha proposat al LEM, festival en el qual mai havien tocat, de fer un concert a taquilla inversa per a tots els fans que no van poder veure’ls en aquestes dues ocasions. Aquest tercer concert es produirà en un lloc molt especial: la capella modernista del Col·legi Major Ramon Llull.

BLACK FLOWER (22 h) + CANVIS VELLS (23 h).
Dijous 3 d’octubre, Nota 79 (C/ Vallirana, 79), 8 € (entrada vàlida pels dos concerts).
Yexza Lara (veu i flauta), Pablo Selnik (flauta alt i veu) i Clara Lai (piano) són Black Flower, un trio inclassificable que descriu la seva proposta com un conjunt d’“influències de pop i música d’avantguarda,” diuen, en la qual, amb “melodies estranyes, improvisació lliure i experimentació sonora,” construeixen “els escenaris del terror còsmic lovecraftià.” Més enllà de la fórmula amb la qual s’autodefineixen, que ells mateixos han batejat com a avant-pop, Black Flower suposa una trobada entre tres dels millors exponents de la molt dinàmica escena comtal del free jazz.
Canvis Vells neix el 2011 per realitzar les composicions de Toni Martí, amb un repertori centrat en la poesia. El 2018 publica un recull de 12 temes, He dit una cançó. Enguany, el grup porta al LEM 2019 una proposta centrada en la seva música instrumental. Canvis Vells són Víctor BonetToni MartíGerard RosichMiquel Ferrés,Cristian Vega Angèlica Sánchez.

SUSAN DRØNE:
Divendres 4 d’octubre, 20 h, seu de Gràcia Territori Sonor (C/ Igualada, 10), taquilla inversa.
Susan Drøne, àlies de la compositora, artista visual i performer Susana López, compta ja amb quatre referències discogràfiques (Vortex, 2011, Megalitomanía, 2014, Four Sinusoids to Eliane, 2019, un homenatge a la compositora Eliane Radigue, i el recentment aparegut Looms, 2019). Treballa amb enregistraments de camp transformats i combinats amb sons electrònics i nous instruments. El seu interès pel treball de camp l’ha portada a integrar-se en el projecte noruec Greenlightdistrict. López també presenta el programa radiofònic La política del ruido, dedicat a la relació entre experimentació sonora i militància ideològica.

Per més informació, acreditacions, entrevistes, fotografies i/o àudios poseu-vos en contacte amb Martí Farré (comunicació@gracia-territori.com i/o tel. 619 888 378).

*           *           *           *

MACROMASSA EN EL LEM

·La histórica banda de la escena de las músicas experimentales actuará por primera vez en el Dispositivo LEM.

·Macromassa actúa en un espacio nuevo del certamen: la capilla modernista del Col·legi Major Ramon Llull.

·La primera semana del LEM 2019 también reúne a dos formaciones barcelonesas de libre improvisación (Black Flower) y música y poesía (Canvis Vells).

·La performer, artista visual y compositora murciana Susan Drøne ofrecerá una sesión en la sede de Gràcia Territori Sonor.

(Barcelona, 1 de octubre de 2019). Por primera vez en la historia del LEM, el grupo Macromassa forma parte del cartel de este certamen. Juan Crek y Víctor Nubla actuarán en un espacio que se incorpora al Dispositivo, la capilla modernista del Col·legi Major Ramon Llull, situada en el recinto de la Escola Industrial. La misma semana recalarán los barceloneses Black Flower y Canvis Vells, y la artista murciana Susan Drøne. En concreto, las actuaciones de la primera semana del LEM 2019 son:

MACROMASSA:
Sábado 5 de octubre, 22 h, Col·legi Major Ramon Llull (C/ Rosselló, 101), taquilla inversa.
Tras publicar su decimotercer disco, Sucede allíMacromassa ha vuelto a los escenarios: en marzo, invitados al Festival Kraak de Bruselas y en julio, otro concierto en Sónar. El grupo ha propuesto al LEM, festival en que nunca habían tocado, hacer un concierto a taquilla inversa para los fans que no pudieron verlos en esas dos ocasiones. Este tercer concierto será en un lugar muy especial: la capilla modernista del Col·legi Major Ramon Llull. 

BLACK FLOWER (22 h) + CANVIS VELLS (23 h):
Jueves 3 de octubre, Nota 79 (C/ Vallirana, 79), 8 € (entrada válida para los dos conciertos).
Yexza Lara (voz y flauta), Pablo Selnik (flaut alto y voz) y Clara Lai (piano) son Black Flower, un trío inclasificable que describe su propuesta como un “conjunto de influencias de pop y música de vanguardia,” dicen, en la que, con “melodías extrañas, improvisación libre y experimentación sonora,” construyen “los escenarios del terror cósmico lovertcraftiano.” Más allá de la fórmula con la que se autodefinen, que ellos mismos han bautizado como avant-pop, Black Flower supone un encuentro entre tres de los mejores exponentes de la muy dinámica escena condal del free jazz.
Canvis Vells nace en 2011 para realizar las composiciones de Toni Martí con un repertorio centrado en la poesía. En 2018 publica el álbum He dit una cançó. En el LEM 2019, el grupo presentará una propuesta eminentemente instrumental. Canvis Vells son Víctor BonetToni MartíGerard RosichMiquel FerrésCristian Vega Angèlica Sánchez.

SUSAN DRØNE:
Viernes 4 de octubre, 20 h, sede de Gràcia Territori Sonor (C/ Igualada, 10), taquilla inversa.
Susan Drøne, alias de la compositora, artista visual y performer Susana López, cuenta con cuatro referencias discográficas (Vortex, 2011, Megalitomanía, 2014, Four Sinusoids to Eliane, 2019, un homenaje a la compositora Eliane Radigue, y el recientemente aparecido Looms, 2019). Trabaja con grabaciones de campo transformadas y combinadas con sonidos electrónicos y nuevos instrumentos. Por su interés en el trabajo de campo, forma parte del proyecto noruego Greenlightdistrict. López también presenta el programa radiofónico La política del ruido, dedicado a la relación entre experimentación sonora y militancia ideológica.

Para Más información, acreditaciones, fotografías y/o audios contactad con Martí Farré (comunicació@gracia-territori.com y/o tel. 619 888 378).

Martí Farré.
Comunicació Gràcia Territori Sonor (GTS)
C/ Igualada, 10.
08012 Barcelona.
+0034 93 237 37 37 / 619 888 378. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario