miércoles, 17 de mayo de 2023

RELAY AL CASTELL VELL - Castelló.


RELAY AL CASTELL VELL

Col·lectiu d'Improvisació Musical de Castelló entra en la història del RELAY, al realitzar-ne un al CASTELL VELL DE CASTELLÓ, dissabte, 20 de maig, a les 19 hores, amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Estimats amics,


EL Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló (CIM.CS) entra en la història del relay en realitzar-ne un al paratge arqueològic del Castell Vell de Castelló de la Plana el proper dissabte, 20 de maig, a les 19h, dins de la programació amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIMCAS), organitzat conjuntament per l’IVC, l’Ajuntament i la Diputació de Castelló.

Nou músics, una artista visual i una ballarina encapçalaran un deambular col·lectiu per l'espai i el moment en el qual els múscis-artistes permutaran entre diverses ubicacions prefixades del paratge (adjuntem planol amb les ubicacions), per formar duets/trios i improvisar un calidoscopi canviant de micro-actuacions simultànies que el públic serà lliure per triar com gaudir.

El Castell Vell, enclavat al turó de la Magdalena, és una fortificació d’origen andalusí que constitueix el bressol de Castelló. Va ser cap de districte fins a la conquista de Jaume I l’any 1233, que va repartir el territori entre Almassora i Castelló. La concessió als seus habitants del Privilegi de Trasllat l’any 1251 va suposar la fundació de l’actual ciutat de Castelló, fet que va tindre lloc el 1252 i que es rememora anualment amb la celebració de la Romeria de les Canyes dins de les festes fundacionals de la ciutat, les festes de la Magdalena. La restauració del Castell Vell ha permés la seua posada en valor a través del Centre d’Interpretació, i la intervenció del CIM.CS el 20 de maig suposarà el bateig artístic d’un indret amb un fort significat com a «llar pairal» dels castellonencs. 

Els artistes participants són Núria Albella (clarinet); Víctor Colomer (trombó); Josep Lluís Galiana (saxos); Jesús Gallardo (percussió); Belén García de Mateos (art visual); José Àngel Gonzàlez (veu); Amadeu Marin (guitarra); Miquel Àngel Marin (clarinet); Avelino Saavedra (percussió); Rocío Sayans (dansa) i Natsuko Sugao (trompeta).

Com diu Josep Lluís Galiana, qui va tindre la sort de participar el 2014 en una sèrie de RELAY organitzats en diverses ciutats espanyoles, coordinades per l’artista Wade Matthews, serà una “experiència creativa instantània i fugaç, participativa i d'autoria col·lectiva, que situa l'improvisador, també l'espectador/oient, en el camí cap a un món sonor alliberador i il·limitat”. 

El punt i hora de trobada serà a l'Entrada del paratge del Castell Vell, 19h, 20 de maig del 2023. (Porteu calçat esportiu).
Localització del Castell Vell de Castelló: https://goo.gl/maps/NpeAG4XYr2nBXPxu9

Gràcies pel vostre interès i ens veiem al Castell Vell de Castelló,


Enllaços d’interès:


Breve explicación del RELAY

Un relay es un concierto múltiple de improvisación libre proyectado en la esfera pública, una celebración del espacio y del momento en la que participan numerosos músicos. Es un acto esencialmente festivo, pero no por ello menos serio en el plano artístico, y una oportunidad para el público de experimentar la música con una libertad y una accesibilidad imposibles en una sala tradicional de conciertos.

A una hora especificada—en este caso, a las 7 de la tarde, tríos de músicos comienzan a improvisar en varios lugares determinados. Diez minutos más tarde, se incorpora otro grupo de participantes, cada uno de los cuales puede elegir libremente a qué lugar dirigirse. Cuando llega, uno de los músicos que ya está allí debe irse, dirigiéndose a otro lugar donde relevará a otro que allí está tocando, etc.

Este proceso tendrá una duración de entre 70 y 90 minutos), de forma que la música cambia constantemente a medida que los músicos llegan, tocan, y se van de cada lugar. También es posible que durante la última media hora todos los músicos se desplacen gradualmente a uno de los espacios, para así acabar el evento tocando todos juntos.

En el RELAY al Castell Vell de Castelló, partiremos del punto de encuentro inicial (0), punto al volveremos al final para hacer una última improvisación todos juntos. A partir de ese primer encuentro e improvisación de todo el colectivo, recorreremos los tres puntos de encuentro (1, 2 y 3) y nos moveremos completando tríos en cada uno de los tres puntos de encuentro. También podemos tocar o bailar mientras nos movemos de un punto de encuentro a otro. 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario